Es celebra la III Trobada Bastonera Infantil de Catalunya

  • 0

Es celebra la III Trobada Bastonera Infantil de Catalunya

Category : Notícies

El passat dissabte 30 de novembre es va dur a terme la III Trobada Bastonera Infantil de Catalunya a Sant Andreu de Palomar (Barcelona), indret on es troba la seu de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, amb la participació de: la Colla de Bastoners d’Esplugues de Llobregat, els Bastoners de Gràcia, els Bastoners de Sant Sadurní, el Ball de Bastons de Salou, la Colla Bastonera Les Romanes de Barberà del Vallès, el Ball de Bastons d’Horta i el Ball de Bastons de Sant Andreu.

La jornada va començar a les 10:30h del matí amb tot de jocs i dinàmiques perquè hom pogués gaudir i divertir-se de forma totalment gratuïta, tot plegat gràcies a l’empresa Guixot de 8 i a les propostes de la mateixa entitat organitzadora.

En acabar el matí de jocs, les colles convidades van passar a dinar i preparar-se per encetar a les 16:30h la cercavila infantil, acte principal de l’esdeveniment que comença a la Plaça Orfila i acabà a la Plaça Can Fabra. L’actuació i la mateixa jornada fou encara més emotiva pel fet que era el primer cop que la colla infantil dels Bastoners de Gràcia participava en el barri, el Ball de Bastons d’Horta feia la seva primera actuació oficial amb el seu vestuari propi i el Ball de Bastons de Sant Andreu era la primera vegada que feia d’amfitrió d’un acte així també amb el seu nou vestuari. De fet, aquestes dues darreres colles han estat el resultat de projectes de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya en ambdós barris de la ciutat comtal.

Sobre les 18h, en acabar els balls de lluïment a la Plaça Can Fabra, es van repartir els recordatoris a cadascuna de les colles i es va procedir a l’acte de lliurament de premis del 5è Concurs de Música per a Ball de Bastons. Amb una participació de 25 obres musicals inèdites, el 1r premi fou pel cardedeuenc Cesc Alexandri i Muchart per la seva peça La Silenciosa i el 2n premi va ser atorgat al vilafranquí Carles Carbonell Surià per la seva peça Bastons_3.

Per últim, i amb presència de totes les participants i acompanyants, el Ball de Bastons de Sant Andreu va fer el traspàs del banderí de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya a la següent colla que organitzarà la IV Trobada Bastonera Infantil de Catalunya: la Colla de Bastoners d’Esplugues de Llobregat, el 18 d’abril de 2020.

 

PD. Aprofitem per donar les gràcies a la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i Arç Cooperativa pel seu suport i col·laboració en el projecte; així com a totes les participants i voluntàries que van ser presents durant la jornada.


Fes el teu comentari


gencat

Translate »