El jovent del Ball de Bastons torna a trobar-se!

  • 0

El jovent del Ball de Bastons torna a trobar-se!

Category : Notícies

Després de convertir-se en una realitat, l’APLEC JOVE BASTONER DE CATALUNYA -celebrat els dies 4, 5 i 6 d’agost a Salou de l’any passat- tindrà la seva continuïtat aquest cap de setmana a la població de Súria. Amb la participació de joves de totes les territorials de Catalunya i una representació de més d’una dotzena de colles de Ball de Bastons del territori, el jovent bastoner tornarà a trobar-se per compartir experiències, fomentar la seva implicació en el dia a dia de l’associacionisme cultural i l’esdevenir del nostre país, i com no, passar-s’ho bé en companyia d’altres bastoneres i bastoners d’arreu. Enguany, a més, s’introdueixen nous elements com són unes jornades de debat sobre Bastons i Gènere i l’Assemblea General de l’Aplec Jove Bastoner. Aquestes propostes cerquen [respectivament], entre altres, establir les bases a partir de les quals la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya redacti el seu protocol contra les agressions de qualsevol tipus [sigui per gènere, orientació sexual, raça, religió, etc.] i reivindicar el paper del jovent dins del dia a dia del Ball de Bastons a nivell nacional.

       

       

D’altra banda, dissabte a la tarda es durà a terme l’actuació bastonera en forma de cercavila que omplirà de colors i bastons els carrers i places del centre de Súria. Aquest cop però, l’actuació comptarà amb un banderí que representa a tot el jovent participant: el banderí oficial de la Coordinadora el qual s’estrenà el passat 2 de Juny a la vila de Salou.

Per últim, el darrer dia es farà la presentació inèdita del primer joc de cartes amb temàtica purament bastonera. “El banderí” [nom oficial del joc] serà posat a prova per part dels seus creadors i en col·laboració amb la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya amb l’ajut del jovent participant en aquesta edició de l’APLEC JOVE BASTONER.

Tot això i moltes altres iniciatives que faran que part del nostre jovent bastoner estigui treballant i formant-se constantment durant tres dies que durarà l’esdeveniment. Això sí! Sense deixar de passar-s’ho bé i fent família!

Enhorabona a totes les persones que ho estan fent possible!

Visca el nostre jovent! VISCA EL BALL DE BASTONS!


Fes el teu comentari


gencat

Translate »