El Ball de Bastons SOLIDARI

  • 0

El Ball de Bastons SOLIDARI

Category : Notícies

En la passada Assemblea General Ordinària de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya es va presentar a les colles dues iniciatives de caràcter solidari on participarà el Ball de Bastons o on aquest és un dels fils conductors per ajudar i col·laborar. Una de les propostes és col·laborar amb l’Agrupació Esportiva Monistrolenca qui al seu torn col·labora amb les plataformes de Pulseras Candela i Les coses de l’Anna, amb l’objectiu de posar el nostre granet de sorra en la investigació del càncer infantil que es fa a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, per trobar la cura a aquesta malaltia. L’altra proposta és col·laborar amb la Fundació Vicent Ferrer qui engloba la RDT (Rural Development Trust) que va crear V. Ferrer l’any 1969 a Anantapur (Índia) amb l’objectiu de treballar en diverses línies d’actuació: progrés agrícola i ecològic, fer arribar aigua potable a les diferents poblacions, programa de vacunacions massives, formació sanitària, escoles, programes de desenvolupament, i un llarg etcètera. 

En el primer cas, l’Agrupació ha confeccionat uns clauers amb temàtica bastonera (seguint diversos models que se’ls hi va fer arribar) els quals es venen a 5€ i aquests són destinats íntegrament per a la investigació del càncer infantil. En el segon cas, dones de la mateixa regió d’Anantapur han confeccionat unes nines seguint el model d’una de les colles presents a Catalunya i representen tal qual una bastonera o bastoner amb la seva vestimenta habitual. En aquest darrer cas, el preu per nina sortiria a 4€ i tot aniria destinat per a la RDT.

Creiem fermament en la necessitat de la implicació per part de la societat i el teixit associatiu d’aquesta en projectes que tinguin com a objectiu lluitar contra les malalties i les desigualtats, entre moltes altres causes que requereixen una participació activa de tothom per poder donar solucions reals a les diferents problemàtiques. 

A més, en aquestes ocasions, tots dos projectes han procurat apropar-se a la nostra branca de la cultura popular, confeccionat petits objectes que tenen a veure directament amb el Ball de Bastons de Catalunya. És per això que animem a tothom a participar, sigui del món bastoner o no però en especial cridem a la participació de les nostres colles per ajudar i col·laborar en aquests dos projectes solidaris. En el primer cas, podeu fer la comanda de forma directa a través dels seus canals de comunicació oficials. En el segon cas, s’hauria de fer una comanda gran però per fer-la es requeriria saber quanta gent i colles estarien disposades a participar. 

Us adjuntem els dos projectes per tal que els pugueu llegir més detalladament i amb tranquil·litat, i perquè a la seva vegada, els pugueu compartir amb les vostres amistats i conegudes.

Moltes Gràcies i continuem endavant per fer d’aquest món, un lloc més digne i just on viure.

 


Fes el teu comentari


gencat

Translate »