Centres Educatius

Creiem fonamental i imprescindible la tasca d’apropar el Ball de Bastons a les noves generacions perquè aquestes el facin seu. De la mateixa manera, som fermes defensores de la cultura popular com a eina educativa i transformadora de la societat i és per aquest motiu que tenim un grup de treball que es dedica a trobar les maneres de connectar el món educatiu i el món cultural a través, en aquest cas, del Ball de Bastons. Podeu contactar amb el grup a través de l’adreça electrònica educacio@balldebastons.cat


Concursos de Ball de Bastons per a Centres Educatius

Aquest 2019 iniciem una nova sèrie de concursos amb la finalitat d’apropar el Ball de Bastons al jovent i infants a través dels seus centres educatius. Els concursos estan oberts a totes les escoles de primària i instituts de secundària de Catalunya, independentment de si fan Ball de Bastons com a activitat en algun moment del curs.

Us adjuntem les bases dels diferents concursos:


Preguntes freqüents

Com puc inscriure al meu centre educatiu?

Per poder fer la inscripció, heu d’accedir al següent enllaç i respondre a les preguntes que apareixen (30 segons!).

https://goo.gl/forms/OinIimLcdXOV0lK83 

Hi ha mínim o màxim d’alumnes per centre educatiu?

No hi ha mínim ni màxim (el màxim només s’aplica a la condició d’una obra per persona però tantes persones com vulgueu). Podeu participar tantes persones com creieu i pugueu, donant tota la flexibilitat possible al centre educatiu i al conjunt de docents implicades i implicats en aquest projecte.

Es poden fer textos (naraccions) col·lectius?

La resposta és SÍ. Sí als textos col·lectius de tantes persones com consideri el centre o docent. L’important és poder participar. L’únic a tenir en compte és que és un sol text per persona (o en aquest cas per grup) però a partir d’aquí, endavant!

A què ens referim amb dibuix i disseny?

Pel que fa al Concurs de Dibuix i Disseny Bastoner a Secundària, la idea seria la següent: El disseny [imatge 1 i 2] aniria destinat a ser emprat com a iconografia oficial per a la difusió del Ball de Bastons. Aquest seria emprat, per exemple, en el marxandatge (samarretes, gots, etc.). Pel que fa al dibuix [imatge 3] estaria més enfocat a la difusió del Ball de Bastons a través de cartells i altres elements gràfics com poden ser portades de llibres, CD’s, etc. o altres iniciatives que requereixin alguna fotografia o dibuix com a element de presentació. Us adjuntem un exemple de cada tipus com a idea general.

 


 

I Trobada d’Instituts Bastoners de Catalunya

Us volem presentar el projecte de la I Trobada d’Instituts Bastoners de Catalunya el qual es durà a terme el dilluns 29 d’abril [Dia Internacional de la Dansa] de 2019 a la població de Barberà del Vallès

La idea és trobar-nos el dilluns 29 d’abril tots aquells instituts bastoners [centres on es fa Ball de Bastons al llarg del curs com una de les seves activitats] que puguin i vulguin participar i fer unes jornades de tot el dia, dins l’horari lectiu, en les quals hi hagués tota mena d’activitats i dinàmiques pel jovent participant. Aquestes inclouria actuacions de Ball de Bastons per part dels diferents centres ecucatius participants. 

Tots aquells instituts que volguessin participar, preguem que ens enviïn un mail a coordinadora@balldebastons.cat i ens encarregaríem de posar-nos en contacte per tal d’organitzar la jornada i donar la informació restant de l’esdeveniment. 

D’altra banda, totes aquelles persones que puguin i vulguin participar de forma voluntària en aquest esdeveniment també les emplacem a enviar-nos un mail a coordinadora@balldebastons.cat i notificar la seva predisposició.

Us adjuntem el cartell de l’esdeveniment i esperem que pugui arribar a tots els instituts de secundària de Catalunya on es faci Ball de Bastons, i perquè no a aquells que s’hi vulguin sumar al projecte.

 


gencat

Translate »