XLIV Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya

  • 0

XLIV Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya

Category : Notícies

El món bastoner celebrà la XLIV edició de la Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya a Gavà. La Colla de Bastoners de Gavà, organitzadora de l’esdeveniment, va plantejar un conjunt d’activitats durant tot el dia de l’esdeveniment. Prèviament a l’acte però, es va treballar amb les diferents escoles del municipi per apropar el Ball de Bastons a la població a través de les generacions més petites. A més, també es va treballar perquè l’alumnat de 3r i 4t d’ESO participés com a voluntariat de l’esdeveniment.

El matí del 6 de juliol començà amb una visita guiada per conèixer una mica més la ciutat de Gavà. A les 17h totes les colles donaren sortida a les tres cercaviles simultànies que desfilaran fins a arribar a la Plaça Jaume Balmes [davant l’Ajuntament del municipi], on les totes alhora faran el ball final, Les Criades de Roba Estesa [adaptació feta pel grup Ginjolers]. Acabada la ballada i finalitzats els parlaments i lliurament de recordatoris, s’anuncia la data i població de la següent edició la qual es durà a terme el 9 de maig a L’Arboç. La colla organitzadora cedia així el banderí oficial de la Coordinadora al president del Ball de Bastons de L’Arboç.

Seguidament es va anar al sopar i a la festa portada pel grup musical Allioli.


Presència del Ball de Bastons d’Andorra

Durant tot l’esdeveniment, foren convidats especials l’únic Ball de Bastons present a Andorra present gràcies a l’Esbart Laurèdia de Sant Julià de Lòria. El grup que es desplaçà fins a Gavà des de divendres i fins diumenge, va conèixer de primera mà la realitat aquí a Catalunya, acompanyades en tot moment per la colla organitzadora i la presidència de la Coordinadora.

El grup convidat va fer la seva exhibició de lluïment a l’escenari just abans dels parlaments i van mostrar dues de les seves peces coreogràfiques amb més recorregut.


Fes el teu comentari


gencat

Translate »