Tothom pot fer Ball de Bastons 2022 – RESOLUCIÓ

  • 0

Tothom pot fer Ball de Bastons 2022 – RESOLUCIÓ

Category : Notícies

A la convocatòria 2022, s’han presentat deu propostes per optar a la subvenció de 500€ per projecte. Aquestes han estat les següents:

Projecte 1. L’Associació Cultural de grallers i bastoners de Monistrol de Montserrat, amb la proposta de creació i confecció del seu primer vestuari.

Projecte 2. El Ball de Bastons de Llorenç del Penedès, amb la proposta del Bastoner Rock 2022. Consisteix en un dels actes festius de la colla, el qual coincideix amb la celebració del seu 125è aniversari.

Projecte 3. Els Bastoners i grups de danses de Peramola, amb la seva proposta de participar en el Festival Internacional de Montréjeau i la recuperació d’un ball de bastons perdut de la població.

Projecte 4. Les Bastoners de Molins, amb la seva proposta de creació i enregistrament (musical i coreogràfic) d’un ball propi: el Ball de les Esventades.

Projecte 5. La Colla Bastonera del Masnou Ple de Cops, amb el seu Xè aniversari Ple de Cops. Consisteix en la celebració d’una diada bastonera amb diferents colles del territori que representin les diferents franges d’edat de les persones que conformen el món del Ball de Bastons.

Projecte 6. La Colla Bastonera de Cerdanya, amb la proposta de creació i confecció del seu primer vestuari.

Projecte 7. El Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, amb la proposta d’Espectacle Ball de Bastons. Consisteix en un espectacle de Ball de Bastons amb la participació de les i els membres de l’entitat, coincidint amb la celebració del seu 60è aniversari.

Projecte 8. La Colla de Bastoners de Gràcia, amb la proposta 40 anys picant fort. Consisteix en la celebració, entre altres, de la seva Diada Bastonera, amb grups de Catalunya i de més enllà, coincidint amb el seu 40è aniversari.

Projecte 9. Els Bastoners de Terrassa, amb la seva proposta Agafa la maleta i viatja pel món bastoner! Consisteix en la difusió de maletes didàctiques sobre ball de bastons, confeccionades per als nivells d’infantil i primària.

Projecte 10. L’Associació de Bastoners Estelladors de Prats de Lluçanès, amb la seva proposta de refer el seu vestuari, tot desvinculant-lo de la distinció per gènere.

D’aquestes deu propostes, van passar la primera fase de selecció [superar els 25 punts] els projectes 1, 2, 5, 6 i 9. Amb els cinc projectes considerats a la fase segona, la Junta General va decidir atorgar la subvenció als projectes 6, 1 i 5 corresponents a les entitats de: La Colla Bastonera de Cerdanya, l’Associació Cultural de grallers i bastoners de Monistrol de Montserrat, i la Colla Bastonera del Masnou Ple de Cops.

A més, i segons el que estableix les bases de la línia de subvencions Tothom pot fer Ball de Bastons, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya procedeix, a data 20 de febrer de 2022, a comunicar a les entitats participants la resolució del procés.gencat

Translate »