Rècord de Ball de Bastons

  • 0

Rècord de Ball de Bastons

Category : Notícies

“Si l’any 2020 fou l’any on va arribar la foscor i ens vàrem tancar com mai ens havíem tancat, l’any 2021 ha de ser l’any on arribi la llum i ens obrim com mai ens havíem obert fins ara. El repte és gran, però més gran és el Ball de Bastons de Catalunya.”

L’any 2020 vàrem plantejar l’opció de fer un Rècord Guinness: el repte de fer sentir balls de bastons en un mateix espai durant hores i hores seguides SENSE PARAR en cap moment. Si bé no es va poder fer a causa de la COVID19, tornem a plantejar el mateix repte per aquest 2021. Si més no, com una prova pilot per a futures opcions encara més grans.
La jornada es durà a terme el diumenge 25 de juliol a la població de Prats de Lluçanès, i serà tan gran com vosaltres decidiu, en funció de la participació de les colles bastoneres de tota Catalunya. 

La idea és la següent: les colles sempre arribaran amb una hora d’antelació a la seva hora prevista d’actuació. Des de les 10 del matí i en torns d’1 hora, aniran entrant a plaça diferents colles de Ball de Bastons per anar interpretant les seves coreografies i músiques. A cada torn hi haurà 4 colles de Ball de Bastons situades en espais diferenciats de la plaça. Aquestes faran les seves danses de forma que abans d’acabar una, ja haurà començat la següent, i així successivament de forma que en cap moment hi haurà silencis (sigui pel so dels bastons o el so dels instruments que acompanyen la dansa). Acabat el torn, i de forma progressiva, s’aniran canviant les colles d’un torn pel següent.

La quantitat d’hores que es faran durant aquella jornada dependrà de la participació de les colles de Ball de Bastons de Catalunya. Com més entitats participin, més gran serà el rècord que proposem.
Al recinte, hi haurà públic durant tot el dia el qual, també per torns, adquirirà les seves entrades (gratuïtes) per poder veure l’espectacle.
En tot moment se seguiran les mesures de seguretat corresponents que dictaminin els òrgans competents. Tot plegat amb l’organització dels Antics Estelladors de Prats de Lluçanès i la col·laboració de l’Ajuntament del municipi.

Tota participant tindrà un petit refrigeri individual acabada la seva ballada i, com qualsevol altra persona, podrà formar part del públic en els altres torns que hi haurà al llarg del dia. 

L’espai on es durà a terme aquesta jornada serà enregistrat en tot moment i sense pausa, també amb una retransmissió en directe, el material del qual serà emprat per certificar aquest rècord d’hores de Ball de Bastons sense parar en un espai determinat.

En funció de com avanci la situació epidemiològica, es plantejaran altres tipus d’activitats durant el dia. Amb tot, l’acte coincidirà amb la celebració de la Fira de Sant Jaume amb les paradetes i activitats corresponents a l’esdeveniment en qüestió.

Per poder participar, i amb la intenció de poder organitzar l’acte amb totes les mesures corresponents, la colla interessada s’haurà d’inscriure mitjançant aquest formulari abans del 31 de juny de 2021 (inclòs).

https://forms.gle/svkcU4XQeMazo3a76


PD. Recordeu que del 21 al 24 d’octubre tenim el I Congrés Internacional de Ball de Bastons, a la ciutat de Reus!


VISCA EL BALL DE BASTONS! ARA I SEMPRE!gencat

Translate »