Es celebra el IV APLEC JOVE BASTONER DE CATALUNYA

  • 0

Es celebra el IV APLEC JOVE BASTONER DE CATALUNYA

Category : Notícies

Amb la participació d’una trentena de joves de totes les territorials de Catalunya i una representació d’una desena de colles de Ball de Bastons del territori, el jovent bastoner s’ha tornat a trobar els dies 6, 7 i 8 d’agost de 2021, a la ciutat de Lleida, per compartir experiències, fomentar la seva implicació en el dia a dia de l’associacionisme cultural i l’esdevenir del nostre país, i com no, passar-s’ho bé en companyia d’altres bastoneres i bastoners d’arreu. Tot, amb l’organització dels Bastoners Pla de l’Aigua de Lleida i la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya.

Amb un context sanitari i social complex derivat de la COVID19, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya va modificar part dels protocols de l’Aplec i els va adaptar a la situació i normativa vigent. Així doncs, entre altres, l’ús de la mascareta i el gel hidroalcohòlic era indispensable en totes les dinàmiques que així ho requerien per la impossibilitat de la distància interpersonal. A més, a diferència d’altres edicions, les i els participants es van allotjar en un alberg, gestionat per la Generalitat de Catalunya, tot separant-se en petits grups bombolla en funció, sempre que es pogués, del lloc de procedència. Per últim, cal destacar també que l’organització va fer proves d’antígens -certificades per personal acreditat- a totes les participants abans d’accedir a les instal·lacions i el propi esdeveniment. 

Abans de començar, com a prèvia, un grup de bastoneres i bastoners van actuar divendres 6 al matí a la població de Gerb per la seva festa major. Al llarg dels tres dies, s’han fet dinàmiques per cohesionar i fer família on el resultat fou un no parar de riures i caliu d’estar com a casa. N’hi ha hagut de tot tipus: des d’una gimcana nocturna per la Seu Vella fins propostes com la de participar en una plantada d’arbres solidària amb la col·laboració d’Oxfam International, on tot el jovent va plantar diferents arbres en una zona de la Mitjana (Lleida) seguint les indicacions de l’entitat en qüestió.

 

La jornada de reflexió, aquesta edició, se centrà a tractar les característiques d’una colla bastonera, analitzant els diferents aspectes que s’haurien de tenir en compte per garantir el bon funcionament i compromís de la mateixa.

Per la seva banda, enguany no hi ha hagut cercavila, però sí que es va gaudir dissabte a la tarda d’una actuació estàtica (amb un espai delimitat i amb entrades prèvies) de la colla de colles conjuntament amb els Gegants de Cappont. Tot plegat una actuació única que ofereix aquest esdeveniment i on s’executen els anomenats Balls de Catalunya o Balls de la Coordinadora els quals foren i són creats pel conjunt de joves participants en l’acte. De fet, aquesta ha estat la primera edició on s’han pogut veure els balls de totes les territorials (s’han presentat oficialment el Ball de la Territorial del Penedès i el nou Ball de les Comarques Meridionals), completant el cicle i garantint que tota territorial té el seu ball.

Aprofitem per donar les gràcies al Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya), la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i als comerços i botigues de la ciutat de Lleida que han donat suport a aquest esdeveniment. Així mateix, també agrair la presència del President d’Adifolk, Ivan Besora, el qual va estar present en els actes de dissabte al vespre.

De nou, el Ball de Bastons ha tornat a demostrar que és segur. De nou, el jovent ha tornat a demostrar que pot fer màgia i organitzar actes tan potents com l’Aplec Jove Bastoner de Catalunya. Gràcies a totes les persones que ho han fet possible.

VISCA EL BALL DE BASTONS! ARA I SEMPRE!gencat

Translate »