Qui som

Qui som?

La Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya és l’entitat que agrupa la majoria d’associacions i entitats (anomenades col·loquialment colles) que promouen i difonen el Ball de Bastons. Nascuda en assemblea el 29 de Setembre de 1985 a Vallgorguina, fou el resultat a la necessitat organitzativa a nivell nacional per part de les Colles de Ball de Bastons per a gestionar la Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya.

Durant aquests trenta-cinc anys, l’entitat ha vetllat pel bon funcionament de les Trobades Nacionals però més que limitar-se a organitzar aquest únic esdeveniment, ha estat treballant per donar resposta a les diferents inquietuds de la societat i de les entitats que la conformen. Durant aquests trenta-cinc anys ha procurat donar a conèixer el Ball de Bastons a tots els públics i en tota la seva trajectòria, ha impulsat, organitzat, col·laborat i patrocinat diversos projectes sobre Ball de Bastons a escala nacional i altres àmbits geogràfics. Des dels seus inicis de fet, es va veure necessari que aquest nou ens havia de servir per ser l’interlocutor vàlid i únic entre el Ball de Bastons de Catalunya (com a conjunt) i les institucions o altres entitats tant de Catalunya com de l’exterior, i així ha estat treballant per defensar tots els col·lectius de Ball de Bastons del territori català.

Actualment, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya està conformada per més noranta entitats o colles de Ball de Bastons, repartides per la diferent geografia de Catalunya i és un mitjà actiu per a assessorar i ajudar a recuperar colles desaparegudes i crear-ne de noves en indrets on no hi havia hagut anteriorment presència d’aquesta dansa. A més, s’ha fet un lloc al món i s’està consolidant com a pont entre les diferents regions del món on encara existeix dansa amb bastons fent d’aquesta una entitat imprescindible per poder connectar els diferents col·lectius que promouen una dansa considerada per molts com la dansa més antiga i internacional del món.

 

La seu de la Coordinadora es troba al Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu, a Barcelona (http://www.cmcpsa.cat), al Carrer Arquímedes, 30 C.P. 08030, Barcelona.gencat

Translate »