Qui som

Qui som.

Què és la Coordinadora?

Dibujo sin título (1) El dia 6 de juny del 1976 va tenir lloc a Santa Maria d’Oló (Bages) la Primera Trobada de Bastoners de Catalunya.

Aquella iniciativa tingué continuïtat i s’anà repetint cada any en un lloc diferent fins que, el 1985, les colles de bastoners que anaven participant en aquell esdeveniment decidiren organitzar-se i fundar la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya.

El dia 29 de setembre de 1985, aquesta associació de colles de ball de bastons es va constituir amb els objectius de coordinar, organitzar i promoure actes culturals, populars i folklòrics, generalment de caire bastoner, per tal d’incrementar o, fins i tot, donar a conèixer la cultura tradicional i popular catalana.

Actualment la Coordinadora és l’ens que aglutina les colles bastoners de les que actualment n’hi ha 75 que en són sòcies.

La seu de la Coordinadora es troba al Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu, a Barcelona (http://www.cmcpsa.cat), al Carrer Arquímedes, 30 C.P. 08030, Barcelona.

 gencat

Translate »