Comissions de la Coordinadora

El comunicat és un xic llarg però no et portarà més de 5 minuts! Anima’t i mira les 8 propostes que tenim! Gràcies.

Els grups de treball que s’acorden crear són:

  1. Comunicació. Aquest grup s’encarregaria amb tot allò que té a veure amb xarxes socials: des de portar el facebook, twitter i altres, fins a l’actualització de la pàgina web de la Coordinadora que es troba en un estat bastant millorable.
  2. Trobada Nacional. La Coordinadora hauria de tornar a ser present de primera línia en l’organització de la Trobada, des d’oferir suggeriments a la colla que es proposa dur-la a terme fins a proporcionar a aquest gran esdeveniment ajudes econòmiques com són exemples les subvencions i els espònsors. D’altra banda, aquest grup de treball s’haurà d’encarregar de redactar i elaborar –conjuntament amb la colla amfitriona i a partir d’aquesta nova edició de la Trobada–un informe sobre l’impacte d’aquest esdeveniment sobre el municipi on s’esdevé, així com de l’experiència acumulada en relació a punts a millorar o canviar per la següent edició.
  3. Arxiu de la Coordinadora. Ara mateix tenim un magatzem ple de cartells, records, llibres, CD’s, DVD’s, etc… Cal, en primer lloc, digitalitzar tota la documentació per no perdre res.

D’altra banda, la Coordinadora farà dos treballs de camp arreu del Principat amb l’objectiu d’elaborar nou material i fons bibliogràfic sobre el ball de bastons.

  • Una part consistirà a gravar i recollir tots els balls i músiques de totes les colles que formen part de la Coordinadora. Tot aquest fons serà privat de la Coordinadora i es fa amb la intenció de tenir tot un arxiu que en cas de què en un futur es deixés de ballar una coreografia de o tocar una cançó, la colla pogués demanar recuperar-lo digitalment i així evitar perdre-ho en cas de dissolució d’una colla o de manca de persones que ho transmetin. En cap cas serà públic o es podrà accedir als balls o músiques d’una altra colla que no sigui la teva, sinó que serà un fons com ja hem dit per evitar perdre la gran riquesa i diversitat del ball de bastons.
  • L’altra part consistirà a demostrar la relació que hi ha entre la percepció de l’espai i el fet de ballar bastons. Aquest treball aniria secundat per diversos experts del tema, incloses universitats. En aquesta part, l’objectiu és poder publicar un estudi exhaustiu sobre el tema i poder crear treballs rigorosos que tenen a veure amb el ball de bastons per tal de tenir més presència en la societat actual.
  1. Revista Bastons. Cal reiniciar la revista Bastons, que s’edités un cop l’any com a mínim. També es farà butlletí mensual o bi-mensual electrònic per informar a totes les nostres colles sobre les activitats que fan els nostres companys i companyes. Així, també iniciarem un procés de tenir una agenda “nacional” que estigués publicada a les nostres xarxes socials per tal de fer-ne una bona difusió arreu del territori.
  2. Aplec de Joves Bastoners de Catalunya. Aquest grup de treball es crea per fomentar la implicació de jovent i la cohesió. No és una trobada com a tal, sinó un tipus d’acampada (casa de colònies); un punt en comú de músics i bastoners joves. La intenció és crear complicitats entre els joves per tal de mantenir la tradició entre aquesta franja d’edat i propiciar relleus. La idea és fer-ne el primer gran esdeveniment al llarg de la primavera del 2016.
  3. Finançament. Aquesta línia aniria a cercar nous mètodes de finançament com a patrocinadors, espònsors, etc. Cal un grup de persones que treballin per trobar maneres de finançar i augmentar els ingressos de la coordinadora. Volem cercar un conveni amb algunes empreses de distribució per tal d’arribar a acords de subvencions en espècies.
  4. Màrqueting. Aquest grup de treball es dedicaria fonamental a veure què hauria de fer i proporcionar/oferir la Coordinadora a les colles que en formen part, així com què ofereix o què hauria d’oferir a la societat actual. Hem de veure què fer per portar el ball de bastons més enllà del que tenim avui dia.
  5. Grup d’estudi, recerca, assessorament de colles i territori. Aquest grup tindria tasques molt concretes –algunes de les quals anirien molt relacionades amb el grup d’Arxiu– per tal de poder oferir el millor servei a les nostres colles.

Si després de veure les línies de treball de cada comissió creus que podries i voldries aportar el teu gra de sorra a aquest gran món que és el Ball de Bastons, CONTACTA immediatament amb nosaltres i comença a treballar! Recorda que tot això és voluntari i SEMPRE faràs i farem el que bonament puguem.

Moltes Gràcies per llegir-ho i esperem que us animeu a participar! La vostra opinió ens importa! Treballar plegats és imprescindible per donar al Ball de Bastons el millor futur possible.gencat

Translate »