Centres Educatius

Creiem fonamental i imprescindible la tasca d’apropar el Ball de Bastons a les noves generacions perquè aquestes el facin seu. De la mateixa manera, som fermes defensores de la cultura popular com a eina educativa i transformadora de la societat i és per aquest motiu que tenim un grup de treball que es dedica a trobar les maneres de connectar el món educatiu i el món cultural a través, en aquest cas, del Ball de Bastons. Podeu contactar amb el grup a través de l’adreça electrònica educacio@balldebastons.cat


Concursos de Ball de Bastons per a Centres Educatius

Aquest 2021 impulsem la segona sèrie [va ser suspesa l’any 2020 a causa de la COVID19] de concursos amb la finalitat d’apropar el Ball de Bastons al jovent i infants a través dels seus centres educatius. Els concursos estan oberts a totes les escoles de primària i instituts de secundària de Catalunya, independentment de si fan Ball de Bastons com a activitat en algun moment del curs.

Us adjuntem les bases dels diferents concursos:

També podeu consultar les obres guanyadores de l’edició passada:

  • I Concurs de Narrativa Bastonera a Primària [Categoria 1r a 3r]: Tània Llubes de l’Escola Alfred Potrony (Tèrmens) per la seva obra “Festa Major”.
  • I Concurs de Narrativa Bastonera a Primària [Categoria 4t a 6è]: Laia Alsina de l’Escola Les Arrels (Mollerussa) per la seva obra “El Misteri Bastoner”.
  • I Concurs de Narrativa Bastonera a Secundària: Marta Trull Cano de l’Institut Vil·la Romana (La Garriga) per la seva obra “Una nova etapa per la Júlia“.
  • I Concurs de Dibuix i Disseny Bastoner a Secundària: Santi Sanz de l’Institut Mediterrània (Castelldefels) per la seva obra amb el pseudònim “Anacleto”.

Preguntes freqüents

Com puc inscriure al meu centre educatiu?

Per poder fer la inscripció, heu d’accedir al següent enllaç i respondre a les preguntes que apareixen (30 segons!).

https://goo.gl/forms/OinIimLcdXOV0lK83 

Hi ha mínim o màxim d’alumnes per centre educatiu?

No hi ha mínim ni màxim (el màxim només s’aplica a la condició d’una obra per persona però tantes persones com vulgueu). Podeu participar tantes persones com creieu i pugueu, donant tota la flexibilitat possible al centre educatiu i al conjunt de docents implicades i implicats en aquest projecte.

Es poden fer textos (naraccions) col·lectius?

La resposta és SÍ. Sí als textos col·lectius de tantes persones com consideri el centre o docent. L’important és poder participar. L’únic a tenir en compte és que és un sol text per persona (o en aquest cas per grup) però a partir d’aquí, endavant!

A què ens referim amb disseny?

Pel que fa al Concurs de Marxandatge pel Ball de Bastons, la idea seria la següent: El disseny [imatge 1 i 2] aniria destinat a ser emprat com a iconografia oficial per a la difusió del Ball de Bastons. Aquest seria emprat, per exemple, en el marxandatge (samarretes, gots, etc.). 

 

 


 

I Trobada d’Instituts Bastoners de Catalunya

Us volem presentar el projecte de la I Trobada d’Instituts Bastoners de Catalunya el qual es va dur a terme el dilluns 29 d’abril [Dia Internacional de la Dansa] de 2019 a la població de Barberà del Vallès

I Trobada d’Instituts Bastoners de Catalunya

 

 


gencat

Translate »